Sikaflex Pro-3 300ml

Vloeistofkerende vloerkit!

op voorraad voor 23:59 uur besteld, woensdag 20 oktober geleverd!

Kleur: Betongrijs

van 11,10 voor 7,40 per stuk ( 8,95 incl. BTW ) 33% korting

Volumeprijzen

12 12x stuks 6,80 p/st bestel 12x

  Waarom dit product?

 • Vloerkit voor voedselindustrie
 • Afvalwater geschikt
 • Beloopbaar
 • Voor 23:59 besteld, woensdag in huis
 • Gratis bezorging vanaf 30,-

  Waarom dit product?

 • Vloerkit voor voedselindustrie
 • Afvalwater geschikt
 • Beloopbaar

SikaFlex Pro-3 

De Sikaflex® PRO-3 is een elastische polyurethaankit met hoge mechanische bestendigheid. Voor binnen en buiten toepassingen die hieronder genoemd gaan worden.Sikaflex Pro-3 300ml - Overige: Gevel & vloer - Kitcentrum.nl

Wanneer gebruik je de SikaFlex Pro-3?

De SikaFlex Pro-3 is geschikt voor:

 • Dilatatie- en aansluitvoegen in vloeren 
 • Voetgangersgebieden en verkeersgebieden zoals bijvoorbeeld parkeergarages of parkeerdekken
 • In magazijnen en productieruimtes
 • Verschillende situaties in de voedselindustrie
 • Voegen in afvalwater- en rioolwaterzuiveringsinstallaties
 • Vloervoegen in tunnelconstructies
 • Verschillende situaties in cleanrooms

Kenmerken

 • Duurzaam toelaatbare vervorming 25%
 • Blaasvrije uitharding
 • Zeer goede applicatie eigenschappen
 • Goede mechanische en chemische bestendigheid
 • Uitstekende hechting op de meeste bouwmaterialen

Eigenschappen Sikaflex Pro-3 300ml

Verpakkingstype Koker
Geschikt voor o.a. Beton, Metaal, Tegels & Keramiek
Toepassing Chemisch belastbaar, Dilatatie voegen, Hygiene & Food, Verkeersgebieden (garages/ parkings), Vloeistofdicht
Kenmerk Overschilderbaar, UV bestendig
Soort PU

Technische gegevens Sikaflex Pro-3 300ml

Bekijk hier het datablad voor alle info over de Sikaflex Pro-3Sikaflex Pro-3 300ml - Overige: Gevel & vloer - Kitcentrum.nl

Chemische bestendigheid
Bestendig tegen water, zeewater, verdunde alkaliën, cementmortel en in water verdunde reinigers. Kortstondig bestand (72uur) tegen diesel en vliegtuigbrandstof conform de DIBT richtlijn. Niet bestendig tegen alcoholen, organische zuren, geconcentreerde alkaliën en -zuren, andere dan hierboven genoemde gechloreerde (koolwater) brandstoffen.

Ondergrondvoorbehandeling/primeren 
Sikaflex® PRO-3 heeft over het algemeen een goede hechting op de meeste schone, droge en gezonde ondergronden. Voor een optimale hechting en hoogwaardige toepassing, zoals bij hoogbouw, voegen met hoge belasting of blootgesteld aan extreme weersomstandigheden, moeten speciale primers en cleaners gebruikt worden. Bij twijfel altijd een test vlak uitvoeren. Ondergrond moet schoon, droog, homogeen en vrij zijn van olie en vet, stof en losse of brokkelige delen. Cementhuid dient te worden verwijderd.

Niet 
poreuze ondergronden
Aluminium, geanodiseerd aluminium, roestvast staal en gegalvaniseerd staal, gepoedercoate metalen of geglazuurde tegels moeten worden gereinigd met een fijne schuurpad en Sika® Aktivator-205 door middel van een schone doek. Voor afdichting een afluchttijd aanhouden van minimaal 15 min. (maximaal 6 uur).

Metalen zoals koper, brons, titanium-zink etc. moeten gereinigd worden met Sika® Activator-205 door middel van een schone doek. Na een afluchttijd van minimaal 15 min. de Sika® Primer-3 N aanbrengen met een kwast en een droogtijd van minimaal 30 minuten aanhouden voorafgaand aan de afdichting. Voor PVC Sika® Primer-215 toepassen, in plaats van Sika® Primer-3 N. Voor afdichting een afluchttijd aanhouden van minimaal 30 minuten (max. 8 uur).

Poreuze ondergronden
Zoals beton, gasbeton, cementeus pleisterwerk, mortel, steen etc., moeten worden geprimerd met Sika® Primer-3 N met behulp van een kwast. Voor afdichting een afluchttijd aanhouden van minimaal 30 minuten (max. 8 uur).

Belangrijke opmerking
Primers zijn uitsluitend hechtverbeteraars. Primers zijn geen vervanging voor het deugdelijke schoonmaken van de ondergrond en kunnen de hechtsterkte van de ondergrond niet verbeteren. Primers verbeteren de lange termijn prestatie van een aangebrachte voeg.

Aanbrengen/gereedschap
Sikaflex® PRO-3 is kant en klaar voor gebruik. Na geschikte voeg- en ondergrondvoorbehandeling, de rugvulling goed op de juiste diepte in de voeg aanbrengen en, indien noodzakelijk, primer toepassen. Kitkoker of worst in het pistool plaatsen en de Sikaflex® PRO-3 gelijkmatig en zonder luchtinsluiting vol in de voeg aanbrengen. Sikaflex® PRO-3 moet krachtig tegen de voegflanken aan afgewerkt worden om een goede hechting te verzekeren. Afplaktape moet worden toegepast indien strakke voeglijnen of bijzonder nauwkeurige lijnen zijn vereist. Verwijder de tape terwijl de kit nog zacht is en werk de kit af. Strijk de kit af met Sika® Afgladmiddel N voor een perfecte kitafwerking.

Opmerkingen voor aanbrengen/beperkingen
Sikaflex® PRO-3 kan overschilderd worden met de meeste conventionele verfsystemen. Het verfsysteem moet vooraf getest worden op verdraagzaamheid de beste resultaten worden behaald bij vooraf volledige doorharding. Elastische kitten/lijmen dienen in het algemeen niet overschilderd te worden. Indien de kit/lijm toch wordt overschilderd kan deze negatieve invloed uitoefenen op de elasticiteit van de lijm/kit, kunnen scheurtjes in de verflaag, een verhoogde kleverigheid van de verf, alsmede lichte kleurveranderingen plaatsvinden. Kleurvariaties in de kit kunnen ontstaan ten gevolge van blootstelling aan chemicaliën, hoge temperaturen en UV-belasting. Een kleurverandering zal de technische prestaties of de duurzaamheid van het product echter niet beïnvloeden. Gebruik Sikaflex® PRO-3 niet als topafdichting bij beglazing, bitumineuze ondergronden, natuurrubber, EPDM of bij materialen waarbij oliën, weekmakers, plastificeerders of oplosmiddelen kunnen uittreden, die de kitvoeg kunnen beschadigen. Sikaflex® PRO-3 niet gebruiken voor zwembadafdichtingen. Stel de Sikaflex® PRO-3 niet bloot aan alcoholhoudende producten, deze kunnen het uithardingsproces beïnvloeden.

Reviews voor: Sikaflex Pro-3 300ml

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Sikaflex Pro-3 300ml. Schrijf als eerste een review!