• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
 • Gratis bezorging vanaf 35,-
 • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
 • PostNL afhaalpunt kies zelf wanneer je afhaalt

Siliconenkit verwijderen? | Zo moet dat! | Kitcentrum

Siliconenkit verwijderen

Oude siliconenkit kan beschimmelen, deels los laten of zwart(smerig) worden. Heb jij ook zo’n moeite met het verwijderen van siliconenkit in de badkamer of het verwijderen van siliconenkit op je badkamertegels of ergens anders? Wanneer de siliconenkit op de juiste manier is aangebracht dan is de enige juiste oplossing om de siliconenkit in zijn geheel te verwijderen.Siliconenkit verwijderen? | Zo moet dat! | Kitcentrum

Siliconenkit verwijderen
Het verwijderen van de grootste delen siliconenkit is eigenlijk alleen mogelijk op de mechanische manier. Oftewel het gebruik van een olfames (het liefst een afbreekmes zodat het mesje makkelijk weer scherp wordt), een plamuurmes of een ander scherp mes.  Een veel gebruikte techniek is een klein stukje met een mes loshalen en vervolgens voorzichtig de kit (op)rollen om zo een groter stuk in één keer te verwijderen/los te trekken.

Restanten van siliconen verwijderen
Om overtollige / achtergebleven siliconenkit te verwijderen kan je het beste gebruik maken van siliconenkit verwijderaar. 

Denk je er wel aan om een proefstukje op te zetten? Dit om goed te bepalen of de siliconenkit verwijderaar wel geschikt is voor je ondergrond.

Opnieuw schoonmaken / cleanen
Nadat je de kit heeft verwijdert is de ondergrond nog niet klaar voor een nieuwe laag kit. Hiervoor zal de ondergrond eerst goed ontvet moeten worden, dit kun je doen met een van onze cleaners en een schone poetsdoek.

Siliconenkit verwijderen van tegels

Als je siliconenkit van je tegels wilt verwijderen is het handig om als allereerst er voor te zorgen dat de grote stukken kit van de tegels af zijn. Dit doe je doormiddel van het lossnijden met een olfames. Je kunt nu de losgesneden stukken van de tegels aftrekken. De kans is groot dat er restjes siliconenkit zullen achterblijven. Om deze ook te verwijderen is het gebruik van een miniglasschaver of premium glasschraper nodig. Met dit gereedschap kun je gemakkelijk het grootste gedeelte van de restjes weghalen. Het kan zijn dat je restjes niet weg kan krijgen met een glasschaver. Dan raden wij een siliconenkit verwijderaar aan. De aanbevolen siliconenkit verwijderaar is de Zwaluw Sili-kill.

Siliconenkit verwijderen van glas

Als het gaat om het verwijderen van siliconenkit op glas is het niet veel moeilijker dan bij tegels. Als allereerst beginnen met het lossnijden met een olfames. Als je dat gedaan hebt kun je de kitrand er af trekken. Ook dan is de kans groot dat er restjes kit blijven zitten. Om deze er af te krijgen is het handig om als allereerst een siliconenkit verwijderaar te gebruiken zoals de Zwaluw Sili-kill. Gebruik deze verwijderaar in combinatie met een miniglasschaver of premium glasschraper. Dit zal je moeten herhalen als het niet in één keer er af te krijgen is. 

Wanneer siliconenkit verwijderen?

Wanneer verwijder je siliconenkit? Nou aanbevolen is om altijd de "oude" siliconenkit volledig te verwijderen voordat er nieuwe siliconenkit in gaat. Als er resten van siliconenkit blijven zitten is de kans op een mindere hechting zeker aanwezig. Dus om een duurzame en waterdichte afdichting te creëren is het aanbevolen om ALTIJD de oude siliconenkit volledig te verwijderen. Voor je de nieuwe kit gaat aanbrengen zal je de ondergronden moeten schoonmaken met een cleaner. Als je dit niet doet is de kans aanwezig dat er nog siliconen resten of siliconenkit verwijderaar blijven zitten. 

Siliconenkit verwijderen, dit heb je nodig?

Hoe siliconenkit verwijderen?

 1. Grote delen siliconenkit verwijderen met een Olfames (afbreekmes). Een veel gebruikte techniek is een klein stukje met een mes loshalen en vervolgens voorzichtig de kit (op)rollen om zo een groter stuk in één keer te verwijderen/los te trekken.
 2. Schud de Zwaluw Sili-Kill goed voor gebruik.
 3. om overtollige / achtergebleven siliconenkit te verwijderen gebruik je de Zwaluw Sili-kill of een andere siliconenkit verwijderaar.Let op! Bij kwetsbare ondergronden een klein proefje zetten, dat om beschadigingen of vlekken op je ondergrond te voorkomen.
 4. Breng de Sili-Kill overvloedig aan op de resten siliconenkit. 
 5. Laat dit 20-30 minuten weken.
 6. Verwijder dan de resten siliconenkit gemakkelijk met een Mniglasschaver of Premium glasschraper.
 7. Herhaal de behandeling indien nodig.
 8. Was naderhand met water en zeep en laat het drogen.