• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
 • Gratis bezorging vanaf 35,-
 • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
 • PostNL afhaalpunt kies zelf wanneer je afhaalt

PUR pistolen

De beste pur- en lijmpistolen!

Purpistool kopen? | Morgen in huis! | Kitcentrum

Hier vind je de meest professionele en gangbare purpistolen voor zowel professionals als particulieren. We vertellen je maar al te graagPurpistool kopen? | Morgen in huis! | Kitcentrum

 • Welke soorten pur pistolen er zijn
 • Hoe je een pur pistool reinigt

Soorten purpistolen

Laten we als eerst kijken naar de aansluiting van de purpistolen. Wanneer je een purpistool koopt met schroefdraad ( zoals wij deze in ons assortiment hebben) past dit purpistool op elk blik met schroefdraad, van welke fabrikant de purschuim ook is.

Let wel, Soudal heeft ook een purblik met een Click & Fix systeem, deze past niet op purpistolen met schroefdraad aansluiting.

Wij hebben twee verschillende soorten pur pistolen in ons assortiment. De eerste is purschuim pistool. Deze zijn te herkennen aan de langere hals. De tweede is een steenlijm pistool. Deze hebben in tegenstelling tot de purschuim pistolen een korte hals. 

Purschuim pistool

Een purschuim pistool is speciaal voor heeft deen lange hals. Dit komt doordat purschuim vaak ergens tussen aangebracht moet worden. Gaten, spleten en naden kunnen gevuld worden. Mocht het nou écht moeilijk te bereiken zijn, dan kan je gebruik maken van een PUR pistool met extra lange lans

Steenlijm pistool

Steenlijm zit wel in een bus, maar een lange hals is misschien wat een onhandig. Je wilt namelijk helemaal geen gaten vullen, maar de lijm ergens opleggen. Het is dus te herkennen aan de kortere hals. Je kan gebruik maken van een handige lijmverdeler. Deze zorgt ervoor dat je efficiënt 2 lijmrillen tegelijk kan aanbrengen en zo tijd kan besparen!

Pur Spray nozzle

De spray nozzle is perfect geschikt voor iedereen die een bus sporadisch gebruikt. Een pistool is namelijk stukken duurder dan een nozzle. Daar komt nog eens bij kijken dat je het pistool na gebruik schoon moet maken met speciale pur reiniger. De nozzle is dus perfect geschikt voor de eenmalige gebruiker!

Het reinigen van een pur pistool

Het is belangrijk na gebruik je pistool goed te reinigen. Het purpistool reinigen kan op twee manieren. Welke je kiest hangt ervan af hoe vaak je van plan bent te purren. Laten we de mogelijkheden voor het gemak optie A en optie B noemen. Optie A is voor iedereen die niet regelmatig purt. In dit geval kan het maanden zo niet jaren duren voordat je je purpistool weer oppakt. Optie B is voor iedereen die van plan is de purspuit binnen enkele weken weer te gebruiken.

Optie A – Voor iedereen die niet regelmatig pur gebruikt

Bij deze optie gaan we er dus vanuit dat je voorlopig niet meer gaat purren. In dit geval moet het grondig schoongemaakt worden. Dit kan je doen aan de hand van de volgende stappen:

 1. Draai de gebruikte bus van het pistool. 
 2. Spuit de AA290 reiniger op het schroefdraad en verwijder de viezigheid met een doek.
 3. Draai de pistoolreiniger op het pistool. Blijf vervolgens spuiten totdat er reiniger kleurloos uit het pistool komt.
 4. Leg de purspuit vervolgens 15 minuten weg met de reiniger er op. Op deze manier kan de reiniger goed inwerken.
 5. Draai de pistool reiniger van het pistool. Verwijder daarna de restanten met een schone doek.

Het is belangrijk dat de trekker, pen en naald van het purpistool helemaal schoon zijn. Als je dit niet doet, kunnen (ondanks het doorspuiten) resten achterblijven. Dit zorgt ervoor dat je het pistool in de toekomst niet weer kan gebruiken. 

Optie B – Voor iedereen die regelmatig pur gebruikt

Het schoonmaken is hierbij minder belangrijk. Dit komt doordat pur uithardt als het in contact komt met luchtvochtigheid. Zolang het pistool vol zit met pur hard het dus niet uit. Wel raden we je aan het pistool regelmatig door te spuiten met de AA290 reiniger om de levensduur te verlengen. Reinigen met optie B is meer een ‘quick fix’. Je moet namelijk direct een nieuwe purbus plaatsen en hier schuilt een klein nadeel in. Eenmaal op het pistool is de pur namelijk beperkt houdbaar. Hierom is deze optie niet aan raden als je voorlopig niet gaat purren. 

Als je je purpistool op deze manier wilt weg leggen raden we je het aan dit als volgt te doen:

 1. Draai de gebruikte bus van het pistool. Zorg dat de ventielopening van je af is.
 2. Spuit de AA290 pistoolreiniger op het schroefdraad en verwijder de viezigheid met een doek.
 3. Spuit vervolgens AA291 adapter smeerspray het schroefdraad. Hierdoor verkleeft de bus niet met het pistool.
 4. Zet direct een nieuwe bus op de purspuit. Spuit vervolgens de pur totdat het uit het pistool komt.
 5. Pur moet altijd verticaal bewaard worden. Zet de pur spuit weg met het pistool erop.