• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
 • Gratis bezorging vanaf 35,-
 • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
 • PostNL afhaalpunt kies zelf wanneer je afhaalt

Purschuim verwijderen? | Purschuim reiniger | Kitcentrum.nl

Akelig spul om te verwijderen, tenminste, als je niet weet hoe. Je kan onze pur reinigers gebruiken om uitgehard pur te verwijderen, maar ook voor gemorst pur en om pur van je handen te verwijderen.Purschuim verwijderen? | Purschuim reiniger | Kitcentrum.nl

Uitgehard purschuim verwijderen

Het verwijderen van purschuim kan aan de hand van een aantal stappen. Met de juiste materialen is het purschuim verwijderd in ongeveer 60 minuten. Wij hebben hieronder purschuim aangebracht op een rvs plaat. Zo kunnen we jou duidelijk laten zien hoe je purschuim het beste kan verwijderen. Let op! Deze tactiek werkt alleen voor niet-poreuze ondergronden. Bij poreuze ondergronden moeten we je helaas teleur stellen. Dit is vrijwel onmogelijk om schoon te maken. 

 Wat heb je nodig?

 1.  De eerste stap is zoveel mogelijk van het purschuim mechanisch verwijderen. Dit kan met behulp van bijvoobeeld een olfames. Als het een beetje loslaat kan je proberen het met je handen los te trekken. Blijf rustig snijden als dit niet lukt.

      

 2. Oke, het grof is dus weg gesneden. Dan zie je waarschijnlijk dat het oppervlak nog niet schoon is. Gaan we oplossen. Breng een dikke laag purschuim verwijderaar aan met behulp van een kwast. Dit mag je 30 minuten tot een uur in laten trekken afhankelijk van de soort pur schuim reiniger en hoeveel pur er nog op zit. 

      

 3. Als de tijd verstreken is, heeft de purschuim verwijderaar de restanten purschuim zacht gemaakt. Je kan dus vervolgens de purschuim rustig verwijderen. Wij hebben dit gedaan met behulp van een plamuurmes. Zorg ervoor dat je dit voorzichtig doet en de ondergrond niet beschadigd. Je zult merken dat sommige delen wat makkelijker los laten dan andere. Probeer het zoveel mogelijk weg te halen. In de 2e foto hieronder zie je dat het ons niet is gelukt om de resten in 1x weg te halen. We hebben de purschuim verwijderaar hierom nog een keer aangebracht zoals je ziet in de 3e foto hieronder. Laat het wederom rustig in trekken en probeer het opnieuw te verwijderen.

        

 4. Het begint al ergens op te lijken! Het enige wat eigenlijk overblijft is de resten purschuim verwijderaar weghalen. Wij hebben gebruik gemaakt van vochtige doekjes. Deze reinigen namelijk erg goed en kan je weg gooien. Je kan vervolgens een droog doek gebruiken om de ondergrond droog te maken. Zo heb je niet al deze chemische producten in de wasmachine of aan schoonmaakdoekjes zitten waar je later het aanrecht  mee wilt afnemen. Deze doekjes zijn bovendien ook erg handig om je gereedschap mee schoon te maken.

       

Nog niet uitgehard purschuim verwijderen

Perongeluk gemorst? Handel dan snel! Eenmaal uit de bus wordt purschuim erg snel kleverig. Van niet-poreuze ondergronden is het vrij gemakkelijk te verwijderen zolang het niet is uitgehard. Dit kan je doen met behulp van de eerder genoemde handreinigingsdoekjes. Bij poreuze ondergronden krijg je het grootste gedeelte weg vaak weg. Het lastige is dat het in eventuele gaatjes kan komen. Hier ga je het dus niet meer uitkrijgen. Bij poreuze ondergronden wordt het wat meer 'geluk'. 

Pur van je handen verwijderen?

Ervaring is de beste leermeester. Voordat we pur kunnen verwijderen moeten we het namelijk eerst aan moeten brengen. Wat hebben we hier geleerd? Dat als je pur morst je hier als de wiedeweerga bij moet zijn. Als je het laat zitten heb je de rest van de week purschuim aan je handen. Ook voor pur aan je handen raden we aan de eerdergenoemde handreinigingsdoekjes te gebruiken. 

Pur pistool reinigen

Superbelangrijk! Als je het pur pistool niet goed reinigt en de pur hard uit, kan je het niet meer gebruiken. Maar hoe doe je dat nou precies? Je moet in iedergeval gebruik maken van een purschuim reiniger zoals bijvoorbeeld de Illbruck PUR reiniger AA290 of de Zwaluw Pistoolreiniger

 Gebruik je vaak pur? Dan raden we aan je pur pistool te reinigen op de volgende manier: 

 1. Draai de bus purschuim van je pur pistool.
 2. Maak als eerst het schroefdraad schoon. Doe dit met je purverwijderaar. Maak het vervolgens schoon met behulp van een doek. Je maakt het schroefdraad als eerst schoon zodat de reiniger niet vast komt te zitten aan pistool 
 3. Draai de pistool reiniger vervolgens op het pistool. Spuit het pistool uit. Doe dit totdat de reiniger er kleurloosuitkomt.
 4. Leg je PUR pistool vervolgens 15 minuten weg met de reiniger erop. Nu kan de reiniger goed inwerken.
 5. Draai de pistool reiniger van het pistool. Verwijder de restantent met een schone doek. 

Als je de volgende keer gaat purren moet je het pistool dus goed door spuiten! Dit kan veel werk zijn voor iedereen die niet vaak purschuim gebruikt. Je kan dus ook kiezen voor een spray nozzle of purschuim met een slangetje.

Pur je regelmatig? Dan kan je het pistool reinigen op de volgende manier: 

 1. Draai de bus purschuim van je pistool. Zorg dat de venitilatie opening van je af is. 
 2. Maak als eerst het schroefdraad schoon. Doe dit met je purverwijderaar. Maak het vervolgens schoon met behulp van een doek.
 3. Maak het schroefdraad schoon met de purschuim verwijderaar. Hierdoor plakt de reiniger niet vast op het pistool. 
 4. Zet direct een nieuwe bus op de purspuit. Spuit vervolgens de pur totdat het uit het pistool komt.
 5. Pur moet altijd verticaal bewaard worden. Zet de pur spuit weg met het pistool erop.

Deze twee manieren zijn niet zomaar verzonnen. Wil je een duidelijkere uitleg? Dat leggen we uitgebreid uit in de categorie: PUR pistolen