• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
 • Gratis bezorging vanaf 35,-
 • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
 • PostNL afhaalpunt kies zelf wanneer je afhaalt

Schildersbenodigdheden: Verfkrabber - vandaag besteld, morgen in huis! (Verwerkingsmaterialen) -

Verfkrabbers
Voor het verwijderen van verfresten gebruik je natuurlijk een verfkrabber. Deze verfkrabbers hebben we dan ook in een 'doe het zelf' variant en in een hardstaal variant verkrijgbaar!Schildersbenodigdheden: Verfkrabber - vandaag besteld, morgen in huis! (Verwerkingsmaterialen) -

Verfkrabber

De naam zegt het eigenlijk al de “verfkrabber” is te gebruiken om de vaak verouderde stukken verf en laklagen weg te krabben van verschillende soorten ondergronden zoals houten kozijnen en deurposten. De meest gebruikte verfkrabber is natuurlijk te herkennen aan het stalen en scherpe geslepen driehoekvormige stalen blad, bevestigt op een houten handvat. Er zijn verschillende soorten verfkrabbers zoals de Verfkrabber Hardstaal Premium, de Verfkrabber Winkelkrabber DHZ en de Trapezium Verfkrabber Hardstaal.

Maar de verfkrabber hoeft natuurlijk niet perse driehoekvormig te zijn, de trapezium verfkrabber of ook wel een huisjeskrabber genoemd is namelijk vierhoekig van vorm, waarvan twee zijden evenwijdig zijn, dus een letterlijk een trapezium! Deze wordt door de professionele “verfkrabber” gebruikt om extra goed bij de kleine hoekjes te kunnen komen.

 

Verfkrabber_driehoekverfkrabber_Trapezium

                  Driehoekige verfkrabber                                   Trapezium verfkrabber      

Verfkrabber glas

De verfkrabbers voor glas is natuurlijk een iets andere variant. De verfkrabber/ verfschraver voor glas is een stuk kleiner van formaat, vooral het mesje natuurlijk. Het mesje is kleiner en minder dik waardoor je geen grote krassen en schade achterlaat op het glas. Doordat de glas- verfkrabbers klein zijn van formaat zijn ze natuurlijk erg gemakkelijk te gebruiken, bij de glas krabbers zijn de mesjes vervangbaar wat zorgt voor een super lange levensduur voor zowel het houdertje als voor glas! Door de goede vorming van de mesjes bereiken ook deze mesjes al de uitgeharde lijm en verfresten in alle hoeken en gaten.

Verfkrabber driehoek

Waarom eigenlijk een driehoek? Met een ronde vorm kom je natuurlijk niet ver op een vlakke muur! De driehoekvorm zorgt ervoor dat je een groot mes oppervlak hebt om zo de verf goed weg te schrapen. Door de kleine punten die vormen door de driehoekvorm, kan je makkelijk bij kleine en smalle plekken of hoeken. Er blijft geen likje verf hangen,ook niet in de kleine hoekjes.

Driehoek_verfkrabber

Verfkrabber raam

Lijmresten, verf of kitresten op de ramen is natuurlijk altijd een verschrikking. Weghalen doe je super gemakkelijk met de kleinere varianten van de verfkrabbers. Geen grote driehoekmessen voor jou! Een super kleine handige glasschaver is al genoeg om de klusresten weg te halen van het raam. Je wilt er natuurlijk wel doorheen blijven kijken natuurlijk. Daarom is het niet alleen belangrijk dat er geen kit- en lijmresten achterblijven, maar krasvrij is natuurlijk ook belangrijk. Deze kleinere mesjes zorgen ervoor dat het raam krasvrij blijven. Geen schade dus! Wel belangrijk is dat de kit- en lijmresten, maar natuurlijk ook de verf droog  en uitgehard is. Anders heb je wel heel veel glasschrapers of glasschravers nodig na zo’n smeerboel. Klik hier om te weten te komen hoe je de verfresten kunt verwijderen van een raam.

Verfschraper

Wie wil er nou oude verfvlekken op de muur of het raam? Inderdaad, niemand! De verfschrapers zijn door de scherpe rand en de vorm van de mes ideaal bedoelt om goed en zorgvuldig de oude verfvlekken weg te schrapen. Je heb deze verfschapers in verschillende formaten, en natuurlijk voor verschillende ondergronden zoals een betonnen muur of zelfs een raam. Hieronder staat een stappenplan hoe jij het beste verf van de ramen kan verwijderen. 

Hoe verwijder ik verfresten van mijn raam?

 1.  -Bij natte verf: doe je eerst wat terpetine op een doek en wrijf je de verf van de ramen. Maak daarna de ruit schoon met een glasreiniger.               -Bij droge verf: heb je azijn nodig. Doe 250ml witte azijn in een glazen maatbeker.
 2. Verwarm de witte azijn van 30 tot 60 seconden in een magnetron. Totdat de Azijn kookt. Let op! Houdt het in de gaten en stop schakel de magnetron uit wanneer de azijn begint met borrelen. 
 3. Trek rubberen handschoenen aan zodat jij je handen niet brandt aan de hete azijn en dompel een schone doek in de witte azijn. Gebruik ongeveer een doek te grootte van een washand, een grote doek kan te dik zijn of in de weg gaan zitten tijdens het schoonmaken. Eens spons kan ook gebruikt worden.
 4. Wrijf krachtig met azijn doorweekte doek of spons over de verf heen. Hierdoor wordt de verf zachter en er kan al wat verf vanaf komen. Gaat de verf er nog niet vanaf? Geen zorgen! Ga gewoon door naar stap 5. Komt al het verf er al vanaf? Mooi! Spuit wat glasreiniger op het raam en neem het raam af om het schoon te maken.
 5. Vul een emmer met warm water en doe er een eetlepel (15 ml) afwasmiddel in. Tip: Eerst het afwasmiddel en dan het water, dit zorgt ervoor dat het direct gemengd word.
 6. Pak een spons en doorweek deze met de zeepsop die je gemaakt hebt. Veeg zo snel mogelijk na de behandeling met azijn, met de spons over de verfvlek heen.
 7. Pak een glasschaver! En ga langzaam over de verf heen. Zorg dat je in 1 richting schraapt. Zorg dat de verf goed doorweekt blijft door er met de spons over heen te smeren. Schraap langzaam en oefen stevige druk uit!
 8. Gebruik een schone doek en een glasreiniger om het raam goed af te nemen. Zo haal je de kleine restjes weg en reinig je het raam.