Zwaluw FP PU Foam 750ml GG (uit assortiment)

Brandwerende pur voor purpistool

(korte) levertijd verwachte leverdatum woensdag 29 december geleverd!

van 16,50 voor 16,50 per stuk ( 19,97 incl. BTW ) 0% korting

  Waarom dit product?

 • Gebruik met purpistool
 • Akoestische isolatie
 • Tot 30mm inzetbaar
Aantal
 • Voor 23:59 besteld, woensdag 29 december in huis
 • Gratis bezorging vanaf 30,-

  Waarom dit product?

 • Gebruik met purpistool
 • Akoestische isolatie
 • Tot 30mm inzetbaar

FP PU Foam 750ml GG 

De Den Braven FP PU Foam is een gemodificeerd 1-component, brandwerend purschuim. Kan met een purpistool aangebracht worden.  Zwaluw FP PU Foam biedt brandweerstand tot 120 minuten. Gecombineerd met andere FP producten loopt dit op tot 4 uur! De bussen FP PU Foam zijn uitgerust met een aansluiting om het schuim met een professioneel PUR-pistool te verwerken. Professioneel polyurethaan vul- en montageschuim met een fijn-cellige structuur. Hoog thermisch en akoestisch isolerend. Bevat goede brandwerende en zeer goede hechtingseigenschappen en is na uitharding snijdbaar.Zwaluw FP PU Foam 750ml GG (uit assortiment) - Brandwerende materialen: Brandwerend purschuim - Kitcentrum.nl

Wanneer gebruik je de FP PU Foam GG?
De FP PU Foam GG is geschikt voor het brandwerend afdichten en opvullen van aansluitvoegen en naden of op plaatsen waar eisen worden gesteld aan brandwerendheid van bepaalde ruimten of constructies. Brandwerendheid getest conform EN 1366-4 tot 60 minuten in een voeg van 20mm breed. Gecombineerd met FP Silicone Sealant tot 180 minuten in een voeg van 40mm breed. Verzeker je van de juiste brandwerendheid, voor de toepassing, door de classificatie- en testrapporten te raadplegen.

Kenmerken

 • Getest volgens EN1366-4
 • Toepasbaar in voegen van 5 mm tot 30 mm breed
 • Gecombineerd met FP Silicone Sealant toepasbaar in voegen van 5 mm tot 40 mm breed
 • Afzonderlijk toegepast tot 2 uur brandwerend, oplopend tot 4 uur in combinatie met andere FP producten
 • B1 formulering (reactie bij brand)
 • Makkelijk aan te brengen met purpistool
 • Snelle verwerking
 • Kleefvrij na 8 tot 12 minuten

Eigenschappen Zwaluw FP PU Foam 750ml GG (uit assortiment)

Merk Den Braven
Toepassing Brandwerend, Dilatatie voegen, Gevel, Kieren en naden
Soort Pur Schuim

Instructievideo Zwaluw FP PU Foam 750ml GG (uit assortiment)

productvideo Zwaluw FP PU Foam 750ml GG (uit assortiment)

Technische gegevens Zwaluw FP PU Foam 750ml GG (uit assortiment)

Bekijk hier het datablad van de FP PU Foam GGZwaluw FP PU Foam 750ml GG (uit assortiment) - Brandwerende materialen: Brandwerend purschuim - Kitcentrum.nl

Bekijk hier uw Fire certificate

Bekijk hier uw Applicatie handleiding van Zwaluw FP purschuim

Gebruiksaanwijzing
Bustemperatuur: +5°C tot +30°C (aanbevolen +15°C tot 25°C) Aanbrengtemperatuur (geldt voor omgeving en ondergronden): +5° C tot +35°C (aanbevolen +15°C tot 25°C) GunGrade: Houd de bus met het ventiel naar boven en schroef een pistool met NBS-draad op de bus, bij voorkeur een Zwaluw NBS M Gold (zie gebruiksaanwijzing in de verpakking van het pistool). Voor gebruik de bus ca. 20x krachtig schudden. Houd de bus ondersteboven bij het aanbrengen van het schuim. Draai de regelschroef aan de achterzijde van het pistool om de hoeveelheid van het schuim te regelen. Vul de voeg voor 50% en, in geval van een lage luchtvochtigheid, besproei het schuim licht met water. Het schuim zal gaan uitzetten en de rest vullen. Handheld: Verwijder de dop en draai het slangetje op het ventiel bovenop de bus. Voor gebruik de bus ca. 20x krachtig schudden. Houdt de bus ondersteboven bij het aanbrengen van het schuim en bedien de hendel. Vul de voeg voor 50% en, in geval van een lage luchtvochtigheid, besproei het schuim licht met water. Het schuim zal gaan uitzetten en de rest vullen. Bij montage van kozijnen, gebruik ca. 24 uur afstandhouders en wiggen om het kozijn op z’n plaats te houden tot dat het schuim is uitgehard. Bescherm de ogen en draag handschoenen en werkkleding. Vloerbedekking, meubels e.d. afdekken met papier of plastic folie. Voegen breder en dieper dan 4 cm dienen in meerdere lagen te worden aangebracht. Tussen verschillende lagen een wachttijd van 15-30 minuten aanhouden. Vóór het aanbrengen van een nieuwe laag licht bevochtigen met b.v. een plantensproeier. Alleen te gebruiken in goed geventileerde ruimten. Bus rechtop bewaren tussen +5°C en +25°C. Bus staat onder druk! Beschermen tegen de zon en niet blootstellen aan temperaturen boven de 50°C. Ook na gebruik niet doorboren of verbranden. Bevat brandbare drijfgassen. Niet spuiten in de richting van een vlam of een gloeiend voorwerp. Verwijderd houden van ontstekingsbronnen. Niet roken. Voor meer informatie zie de Technische Bulletins in de Knowledge Base op onze website www.denbraven.com.

Oppervlakte voorbereiding en afwerking
Ondergronden dienen schoon en vrij van stof, olie en vet te zijn. Het is belangrijk om ondergronden licht te bevochtigen voor gebruik omdat dit de hechting en de celstructuur van het schuim bevordert.

Overschilderbaarheid
Is overschilderbaar en af te werken met kit/stuclaag na complete doorharding.

Schoonmaken
Vers schuim kan direct worden verwijderd met Zwaluw Universal PU-Cleaner. Na uitharden kan het overtollige schuim met een mes of een spaan worden verwijderd en kan het schuim afgewerkt worden.

Kleur(en)
• Roze

Reviews voor: Zwaluw FP PU Foam 750ml GG (uit assortiment)

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Zwaluw FP PU Foam 750ml GG (uit assortiment). Schrijf als eerste een review!